Adoptera

The Black Dog Foundation

Changing the world, one rescued, senior or special needs dog at the time!

 

 

"Never believe that you cannot change the world. By adopting a pet, you have changed their world forever"

 

Adoptera en hund genom oss

 

I dagsläget har vi endast för-alltid-hundar som kommer kräva livslång rehabilitering och bor därför kvar hos vårt hundhem hela livet. När allt är färdigbyggt kommer vi att kunna ta emot hundar för omlacering hos oss, men än så länge agerar vi bara mellanhand och kan sköta annonsering och matching åt hundar som ska omplaceras genom privatpersoner. Men du får gärna skicka in en intresseanmälan genom hemsidan ändå om du är intresserad av en hund framöver- eftersom vissa adoptioner är slutna och inte offentliga, så kan det dyka upp just rätt hund för dig trots allt inom kort.

 

Vill du adoptera?

Gör en intresseanmälan genom kontaktformuläret och berätta om dig själv och din livssituation och varför du söker hund samt vilken typ av hund du är ute efter. Om vi har någon vi tror kan passa dig så hör vi av oss och går vidare i matchningen genom en intervju. Nedan kommer en lista på vilka specifikationer som vi har som grundkrav på dig som vill adoptera en hund genom oss.

 

Vad kostar det?

Förutom att vi lägger ner mycket tid, kraft och energi på att utreda hundar, läsa igenom intresseanmälningar och mail och inleda matchningsprocesser, så har vi även andra omkostnader för djurhemmet och den tid vi lägger ner på adoptioner. Dessutom anser vi att en hund har ett värde och skulle de vara gratis så kan de leda till förhastade beslut, en stor mängd människor som hör av sig för att de tycker synd om- samt ökar risken att hunden skulle hamna hos en oseriös adoptör som kommer att sälja hunden vidare, eller värre- är djursamlare eller djurplågare. Därför tar vi alltid ut en rimlig adoptionsavgift även om vi bara förmedlar hunden och den inte fysiskt bor hos oss.

 

Har du en hund du vill omplacera genom oss?

Vi kan inte ta emot din hund fysiskt hos oss då vi inte har byggt färdigt och har tillstånd för mer än 4 hundar i dagsläget. Vi kan däremot hjälpa dig med att göra en hundprofil och lägga ut hunden genom vår sida och Facebook (når ca 1000 personer per vecka) och hantera annonser samt ta emot intresseanmälningarna. Därefter kan vi sköta sållning och matchning för potentiella adoptörer åt dig. Vi ger dock inga garantier när i tid vi får till en adoption eftersom vi har ganska höga krav på de som vill adoptera. Börja med att fylla i intresseformuläret här på sidan och skriv- så mycket du bara kan om hunden, så kontaktar vi dig inom kort. Du behöver vara medveten om att det kostar dig 500 kr att sätta igång denna process (oavsett om hunden blir adopterad eller ej- för att vi ska kunna annonsera och göra arbetet seriöst) och den kostnad vi omplacerar hunden för tillfaller Black Dog Foundation och inte till dig som ägare.

 

OBS- vi har inga hundar till adoption just nu!

 

 

Bild: Kristin Horn Sellström