Sätt att bidra

Hjälp hundhemmet
Bli fadder

01. Bli fadder eller adoptera

Våra seniorer som bor här livet ut, behöver faddrar! Det är så viktigt att någon stödjer deras sista tid i livet här. Ibland har vi också hundar för adoption, men det är ofta få pga de behöver lite mer resurser här innan de är redo för adoption, de är kanske blyga eller äldre. Det passar inte alla, men du kan ju alltid vara fadder så länge, eller tipsa vänner om oss.

02. Volontärarbeta

Det finns flera sätt att volontärarbeta på. På plats på hundhemmet i Orrefors tar vi emot duktiga hundmänniskor för hjälp med det dagliga men också om du bara råkar ha en dag eller helg över för att hjälpa med praktiska saker som att t.ex. måla eller bygga staket. Man kan göra vissa saker hemifrån, t.ex. sociala medier, administration eller ringa sponsorer

03. Donera

Din donation gör att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet vars mål är att se hundar som aldrig annars skulle ha fått chansen. Din donation är mycket viktig! Du kan välja att donera generellt till verksamheten, bli månadsgivare via Patreon , där du också kan bli fadder till din favorithund (se förslag nedan), eller så kan du swisha eller betala via PG

Plusgiro: 75 79 93-5
Swish: 123 133 66 92
Patreon: patreon.com/hundhem

 

04. Skänka saker, sponsring företag

Vi tar tacksamt emot donationer av saker. Vi behöver främst: godis, specialfoder, blötfoder, tuggben, specialschampo/vård och vattentåliga bäddar. Vi har ingen möjlighet att hämta (förutom t.ex. från djuraffärer). Man kan lämna hos våra samarbetsparners. Vi har ett stort behov av tex byggmaterial eller arbetsinsatser. 

Fristadshundar i fadderprogrammet

Vill du bli fadder åt en specifik hund på fristaden? Du kan nu via Patreon bli månadsgivare! Gå in på länken, välj din nivå och ange betalningsuppgifter så kommer summan att dras automatiskt en gång i månaden. Du kan när som helst avbryta månadsbetalningarna!

Lillefot

Lillefot, eller Lillen, är vår trebenta fristadshund som alltid är glad, hans nedsättning till trots. Han ser inga hinder i livet, och visar oss varje dag hur man tar vara på livet och lever i nuet.

Teijo

Teijo är vårt magiska väsen, vår terapihund. Med hans trygga och sociala sätt så hjälper han våra blyga hundar att våga. Han är en stor hjälp i rehabiliteringen av alla hundar, och vi vore ingenting utan vår Terapi-Teijo!

Kapten Nemo

Nemo kom från en turistverksamhet i norr där han jobbat hårt. De yngre hundarna hittade nya hem, men kvar blev senioren Nemo, med en stor tumör. Han lever utan lidande nu, men dagarna räknas sakta ner. 

Katterna

Just nu har vi flera katter på hundhemmet. Alla kommer från antingen hemlöshet eller vanvård och de får leva fristadsliv. De var alla skygga från början men är nu fina, sociala katter. Vi är ofta jourhem åt hemlösa katter.

Gumman

Gumman kom hit som 12-åring när hennes husse gått bort. En blyg viol som blommat ut till en trygg tant som nu njuter av sitt seniorliv. Nu har hon bott här i snart två år och är numer en nyfiken, glad gumma.

Cilla

Cilla är helt blind men det är inget man märker av. Hon är framåt och modig och navigerar i omgivningarna utan problem. Hon visar verkligen omvärlden att hundarnas sinnen är fullständigt överlägsna våra.

Denna sida använder sig av kakor, om du fortsätter använda sidan erkänner du användning utav och att du också gillar kakor.