Fristadshundar"Never believe that you cannot change the world. By adopting a pet, you have changed their world forever"


EJ FÖR ADOPTION!


Dessa är våra fristadshundar. Det betyder att de bor här på fristaden livet ut, som våra familjehundar. Dessa räddas oftast för att ingen annan velat ha dem pga hög ålder eller fysiska nedsättningar, och tas om hand här med alla anpassningar som krävs för att de ska ha ett fint, smärtfritt och fantastiskt liv.


Hundar för adoption finns på fliken med samma namn. 

Lillefot- trebent


Lillen är världens gladaste ledsna lilla clown. Med sina tre ben och ett ansikte som alltid strålar av glädje är han många människors favorit. Fastbunden i en stolpe i två år (nästan hela livet) utan en hand som gav honom kärlek. Ett ständigt offer för förbipasserande människor utan trevliga motiv samt ett lätt byte för en revirkonkurrerande hund. Någon av dessa dagliga kamper förlorade han, och utan någon som såg om hans sår så ruttnade benet inifrån. Tänk er vilken outhärdlig smärta att gå igenom tillsammans med en känsla av att långsamt förlora en kroppsdel- vilken chock och obeskrivlig rädsla han måste ha känt. När han väl räddades kunde man inte rädda hans ben, och det amputerades för att han skulle överleva. Ett liv utan en kärleksfull ägare är aldrig mer aktuellt, då hade han inte haft en chans- så han fick komma till Black Dog Fristad för alltid eftersom han kommer ha ett livslångt behov av rehabilitering- både psykiskt och fysiskt. Många tillskott för att hålla kroppen och själen igång, regelbunden massage, stretching och fysioterapi,  Lillen har nu bott på fristaden i nästan 5 år.

Gumman-blygis


Gumman kom hit då hennes husse gick bort, sommaren 2020, och hon var verkligen försiktig och i det närmaste deprimerad. Hon var nog en älskad familjemedlem, som bara inte hade någonstans att ta vägen utan någon familj eller släkt som kunde ta henne. Hon var 12 år, men frisk och pigg ändå, och självklart så får hon bo på vår fristad. Hon har blivit kompis med Teijo och har just börjat leka med honom och med mig, och även om det tog några månader, så viftar hon nu på svansen igen, och är en glad och lycklig pensionär som får strosa runt här så länge hon vill. 


Teijo-terapihund


Teijo betyder typ godhjärtad, och det är precis vad han är! Hittad med sina syskon som små valpar, utan sin mamma. Han fick turen att få komma till ett ställe där han åtminstone fick mat och trygghet, och att växa upp med ett hundratal andra hundar, vilket har gjort honom fantastisk i sin kommunikation med andra hundar, trygg och orädd och kanske världens mest ödmjuka och snälla hund.

Teijo är nu fem år gammal och en självklar Terapihund åt alla Fristadshundar.


Men inte nog med det, han hundtränar även katter med sitt lugna sätt, och varenda människa som träffat honom blir kära över öronen i den här fantastiska hunden. Han är Terapi-Teijo med hela svenska folket och är en såndär magisk hund som man inte kommer att träffa så många gånger i sitt liv. Det är tur att han är ung, snart 5 år gammal, och jag hoppas att han får många, långa friska år här på hundhemmet som vår allra bästa anställda! Han jobbar för kärlek och godis men förtjänar hela världen. Han har hjälpt varenda rädd krake här att våga mer och använda honom som stöd och skydd, och de växer i hans närhet!

Stig-svart katt


De första katterna som kom hit var de svarta, vanvårdade och mycket skygga katterna Stig och Modig, för att de skulle växa till att bli sociala och trevliga katter som kan representera hundhemmet som våra kattmaskotar.


Eftersom svarta katter också adopteras sist generellt sett vill vi visa vilka underbara individer de kan vara- eller bli. Precis så vackra och finurliga som alla andra katter, med andra ord! Sen att svarta djur är fruktansvärt vackra är ju bara en bonus. Kan inte förstå hur de ej väljs.

Cilla-den blinda


Mitt liv har inte varit enkelt. Jag hade gradvis förlorat min syn och nu är jag helt blind. På grund av min synskada så bodde jag med äldre, dementa och allmänt trötta hundar, jag var bara 4 år. Jag har fortfarande hörsel som fungerar perfekt när du ropar på mig, ett luktsinne som jag kan utforska världen med, och jag har såklart min känsel kvar- som längtade efter en kärleksfull hand som klappar mig och berättar att allt kommer att bli bra.


Jag är väldigt bra på att följa ljud och har inte några problem att följa en människa eller en hundkompis som vill vara min ledarhund.  Innan jag kom till Black dog hade jag ingen större lust att leva. De dementa hundarna var irrationella och opålitliga så jag höll mig mest i ett hörn, ensam och deprimerad. Min dröm dock blev till verkligehet -jag fick komma till Black Dog- Fristad . Jag tycker nu att livet är ganska fint för mig här på hundhemmet, Jag längtade efter kärlek och omtanke, det behöver man inte se- för att känna. 

Cilla har nu bott på fristaden i nästan 4 år och hennes bästa vän är Lillefot, de är sambos.

Kapten Nemo


Precis som många andra huskys som omplaceras i Sverige så kom han från en turist-business som inte gick ihop längre och hundarna drog det kortaste strået. Han var 11 år och full med knölar på kroppen, ingen man kunde lägga ut CV för att få framtida dragjobb för direkt.


Det var dags för honom att få gå i pension, och få sova i en säng för första gången (och som han njuter av det...). Börjat vänja sig vid att klappar är livet, och strosar på här, med skönta skogsturer och annat som berikar hans pensionärsliv. Knölarna håller vi koll på med veterinär!

Birk- 13åringen


Birk hittades av en privatperson som la upp bilder på honom, han var sliten, gammal, låg på betong och hade ingen gnista kvar i ögonen. Jag råkade snubbla över bilden (se under före-och efterbilder) och mitt hjärta gick sönder, en äldre herre ska inte sitta sådär ensam och förstörd i hans ålder. Han kom hit, och det första jag fick göra var att raka av pälsen, som var en tjock, smutsig matta av förstörd tovig päls. Huden under var helt skadad och skulle inte mer återhämta sig riktigt. Han visade sig vara runt 13 år gammal, och han har diagnosticerats med cushings, och hans syn blir gradvist sämre.  


Men den här stålgubben står inte och tycker synd om sig själv, han älskar god mat och godis, och ska sova i de allra mjukaste sängarna, och som han förtjänar det. Han är en liten sån gubbe med keps som kör lite fel i trafiken men hytter med tassen åt alla andra ändå, och det är bara charmigt när det gäller honom. Han får vara en precis den han är, resten av sitt pensionärsliv här på fristaden. Så länge han har sin livsgnista och är smärtfri och pigg så får han traska runt här i sakta mak, givetvis med den bästa bården och omvårdnaden, medicin och kärlek!