Om oss

Black Dog Ideell Förening

Changing the world, one rescued, senior or special needs dog at the time!"Never believe that you cannot change the world. By adopting a pet, you have changed their world forever"


Fristaden Black Dog

En del av hundarna vi hjälper har ett stort behov av rehabilitering, medicinering eller annan livslång vård, som inte gör dem lämpliga att omplacera till vem som helst. De behöver någon som kan jobba med deras behov dagligen för resten av deras liv- och det är mer än vad man kan begära av många "vanliga" hundägare. Vi tar in 10+ år hundar.


Hundarna kan vara äldre, funktionsnedsatta, sjuka eller skadade, men kan leva ett fullgott och berikat liv med hjälp av den kunskap och vård vi erbjuder. De får bo här resten av livet som våra "familjehundar" - fast med större behov av anpassning än många andra. Vi tar emot gamla hundar som får leva här- Sveriges första fristad fär utsatta hundar.


Omplaceringar

Vi omplacerar hundar som blir omhändertagna genom myndigheter samt från privatpersoner eller andra föreningar vid möjlighet.


Här ingår utvärdering av hunden och hundens behov, samt en profil av den hundägare som passar hunden. Sedan påbörjas ett matchningsarbete för att det ska bli så bra som möjligt för alla. 


Ibland kräver hunden lite rehabilitering och träning innan de är placeringsbara, därför är det viktigt att få in donationer av stalldygn. För tillfället har vi få hundar för omplacering- de vi har kommer ut på Facebook. 


Vi har väldigt begränsade möjligheter att hjälpa med privata omplaceringar för närvarande, men frågan är fri!

Rehabilitering

Till skillnad från de lite "enklare" hundar som ganska omgående kan få ett hem, så tar vi emot svårare hundar som kräver mycket mer specifik rehabilitering och träning långsiktigt för att kunna omplaceras.


Många av dem har varit med om traumatiska saker- och kan kräva väldigt lång tid av rehabilitering, men vi ser till att de i alla fall får en chans, vi ger inte upp förrän vi ger upp. 


Dessa förtjänar en möjlighet och eftersom vi är grundligt utbildade inom problemhundar och hundens beteendebehov etc så kan vi ge dem långsiktig rehabilitering och en stödplan till den som vill adoptera, för att ge bästa möjliga start. De är ofta hundar som behöver viss anpassning resten av livet.